A víz kincs - Víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás a DMRV Zrt. területén

Bevezető

Kedves Látogató!

Üdvözöljük az oldalon, melyet a "Víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás a DMRV Zrt. területén" című projekt minél szélesebb körű bemutatása céljából hoztunk létre.

Az oldalon folyamatosan figyelemmel kísérheti a projekttel kapcsolatos legfontosabb eseményeket.

A tiszta víz mindenki számára „természetes dolog”. Mindig rendelkezésre áll, a lehető legegyszerűbben hozzá lehet jutni, hiszen nem kell mást tenni, mint megnyitni a csapot. Ugyanakkor, ha valamilyen üzemzavar, csőtörés, meghibásodás vagy akár előre tervezett és bejelentett munkavégzés miatt a vízszolgáltatás szünetel, azonnal feltűnik mindenkinek az, hogy a víz kincs.

Kellemes böngészést kívánunk!

Víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás DMRV Zrt. területén.
KEHOP-2.1.7-19-2019-00021

Projekt összefoglaló adatai:
Kedvezményezett: DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt elszámolható összköltsége: 92 415 510 Ft
Támogatás intenzitása: 100 %
Támogatási összeg: 92 415 510 Ft
A projekt megvalósításának kezdete: 2021.03.01.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022.08.31.

Hírek

2021.09.18. „A VÍZ KINCS” Interaktív szemléletformáló program, nagyrendezvény (Vác, Kodály Z. u. 3.)

Rendezvény előadásának anyaga

2021.03.16. Adatvédelmi nyiltakozat

„Víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás a DMRV Zrt. területén” című, KEHOP-2.1.7-19-2019-00021 azonosítószámú projekthez kapcsolódó Adatvédelmi tájékoztató letölthető innen.

Projektleírás

Kedvezményezett: DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás a DMRV Zrt. területén

A projekt azonosítószáma: KEHOP-2.1.7-19-2019-00021

A támogatás összege: 92 415 510 Ft

Támogatás intenzitása: 100 %

A támogatás célja a víziközmű szolgáltatások hatékonyságának növelése és a környezettudatosság széleskörű elterjesztése a lakosság körében szemléletformáló tevékenységek megvalósításával (a szennyvíztisztítás nélkülözhetetlen a vizeink jó állapotának megőrzése, fenntarthatósága, a vízbázisok, illetve környezetünk védelme szempontjából; a víztakarékosság, a felelős vízhasználat tudatosítása, ösztönzése fontos a lakosság körében).

A DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (DMRV Zrt.) az Európai Unió támogatási programjának köszönhetően a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-2.1.7 kódszámú, „A víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás” című konstrukció keretein belül pályázatot nyújtott be a DMRV Zrt. szolgáltatási területén lakossági szemléletformáló program megvalósítására.

Társaságunk az elmúlt években átlagosan az értékesítés nettó árbevételének mintegy 10-15%-át fordította rekonstrukciókra és fejlesztésekre. A DMRV Zrt. a Széchenyi 2020 (2014-2020) pályázati időszakban több mint 9 milliárd forint értékű rekonstrukciót és új beruházást tervezett, és ehhez kapcsolódóan több fejlesztést is pályázati forrásból valósított meg.
A DMRV Zrt. elkötelezett a környezet védelme iránt, ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy az egyre szigorodó előírásokat is be tudja tartani.

A fenti tevékenységek tapasztalataink szerint működőképesek, azonban nem biztosítanak a lakosság számára visszajelzési lehetőséget, hanem pusztán csak információkat adnak. Ezért tartjuk szükségesnek olyan szemléletformáló program megvalósítását, ami lehetővé teszi a közvetlen, direkt kapcsolat kialakítását a lakossággal, tekintettel arra, hogy a lakosság tájékoztatása, edukációja fontos része a tudatos vízfelhasználás kialakításának.

A szemléletformálás álláspontunk szerint a következők miatt szükséges:

A projekt tartalma:

Kapcsolat

DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság,

2600 Vác, Kodály Zoltán út 3.,

Telefon: 06-27-511-500,

E-mail: dmrvzrt@dmrvzrt.hu avizkincs.palyazat@dmrvzrt.hu