Környezetvédelmi beruházások

Általánosságban minden olyan beruházás, melynek a környezetre jótékony hatása van, ide sorolható. Így ide tartozik szélesebb értelmezésben, a közmű jelegétől függetlenül, minden a levegő, a víz és a talajterhelést csökkentő beruházás. Tekintettel azonban arra, hogy a köztudatban elsősorban a szennyvízelvezetés és tisztítási tevékenység van legnagyobb hatással környezetünkre, ezért itt erről adunk átfogó tájékoztatást.

A szennyvízelvezető és tisztító rendszeren végzett beruházások jellege a korábbi években alapvetően rekonstrukciók, kivételt képeztek azok a kapacitásbővítések, melyek egy-egy új, nagyobb szennyvízkibocsátással járó terület, illetve iparfejlesztéshez kapcsolódtak. Az Európai Uniós csatlakozásunkat követően azonban, az EU normatíváknak való megfelelés érdekében (határértékek, harmadik tisztítási fokozat stb.) a szennyvíztisztító telepek fejlesztése elkerülhetetlen. Ennek megfelelően 2010-ben közműfejlesztési forrásokból megvalósítottuk a Szob szennyvíztisztító telep fejlesztését. A további megfelelő források biztosítása érdekében a pályázati lehetőségeket figyelemmel kísérjük és a pályázatokat folyamatosan nyújtjuk be. Így sikerült KEOP pályázat keretén belül több mint 600 milliós támogatást szerezni a Dunakeszi szennyvíztisztító telep fejlesztésére, mely már meg is valósult.

Erről részletesebben az „EU fejlesztések, támogatások" menü pont alatt található ismertetés.

A rekonstrukciós beruházások között kiemelten foglalkozunk a súlyponti szennyvízátemelők üzembiztonságának növelésével (tervszerű, 4 évenkénti gépészeti rekonstrukció, második energia betáplálás, tartalék átemelő, beépített tartalék szivattyú stb.), valamint külön program keretén belül az átemelők és szennyvíz tisztítótelepek környezetében a bűzhatás csökkentésével. Az eddig elért eredményeinket folyamatosan értékeljük és a szükséges további intézkedéseket megtesszük. A szennyvízelvezető hálózatok állapota (betonkorrózió) és a terhelések folyamatos növekedése, egyre indokoltabbá teszi a szennyvízelvezető csatornák átépítését, szükség esetén a keresztmetszet bővítést is.

A belterületeken végzett közműhálózat építésekről a „Folyamatban lévő belterületi közmű hálózat építések" menü pont alatt adunk folyamatosan tájékoztatást.

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MAGYARORSZAG.HU

Elektronikusan intézhető ügyek a magyarorszag.hu oldalon

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2024.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2024.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
8:00 - 20:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Környezetvédelmi beruházások
captcha
* kötelező mezők