LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ a Nagymaros település vízellátó rendszerét érintő munkálatokról

2022.04.07. Vissza a hírekhez

Tisztelt Felhasználók!

Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Felhasználókat, hogy a hónapok óta, időközönként felmerülő vízminőségi problémákra tett intézkedéssorozat eredményeként, 2022. április 11-én újra üzembe állítjuk a város vízbázisát és vízkezelő rendszerét, amely immáron újra üzembiztos, kifogástalan vízminőséget nyújt.

2021 augusztusában jelentős mangánszint emelkedést észleltünk, mely jelenséggel a meglévő technológia nem tudott megfelelő hatékonysággal működni. Mindezek mellett a termelő kutakban az íz- és szagrontó anyagok nagyarányú növekedését tapasztaltuk, mely összefüggésben lehet a Duna medrének természetes változásával.

A probléma tehát rendkívül összetett volt.

Az intézkedések sorozatát a víztermelés felülvizsgálatával kezdtük, elindítottuk a kutak tisztítását, a mangánüledék eltávolítását. A területen mederkotrást végző vállalkozóval együttműködve javítjuk a vízutánpótlódást. Mindezekkel egyidőben hálózattisztításokat is végeztünk és legfontosabb műveletként intenzifikáltuk a tisztítástechnológiát, mialatt a vízellátást a verőcei vízbázisról biztosítottuk ideiglenesen.

Jelenleg és a vízbázis újbóli üzembe állítása után is kifogástalan ivóvízminőség várható, az esetleges kismértékű, lokálisan felmerülő problémákat azonnal kezelni fogjuk.

A hosszútávú üzembiztonság megalapozása érdekében elindítottuk a vízkezelő technológia fejlesztésére irányuló tervezési folyamatot, valamint együttműködünk a Duna Sólyom szigeti mellékágának ökológiai rehabilitációjában, mely intézkedések már a jövő nemzedék minden igényt kielégítő vízellátását alapozzák meg.

A DMRV ZRT. nagy tisztelettel köszöni meg a Tisztelt Felhasználóknak és Nagymaros Város Önkormányzatának az elmúlt hónapokban tapasztalt kellemetlenségek, vízminőségi problémák időszakában tanúsított türelmét, konstruktív hozzáállását, információt szolgáltató bejelentéseit.

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
7:00 - 19:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ a Nagymaros település vízellátó rendszerét érintő munkálatokról
captcha
* kötelező mezők