Tisztelt Váci Lakosok!

2021.04.27. Vissza a hírekhez

 

Tisztelt váci Lakosok!

Egy civil egyesület (Bagolybükk Egyesület) bejelentése nyomán egy sok éve fennálló problémával kapcsolatosan tájékoztatjuk Önöket, mint a település víziközmű szolgáltatója. Érintettségünk az elválasztott települési szennyvízcsatorna hálózat üzemeltetőjeként áll fenn, míg a városi csapadékvíz elvezető hálózat üzemeltetésének felelőse Vác Önkormányzata.

A Liszt Ferenc sétány vonalában a Hajóállomás (Mahart kikötő) úszó létesítménye felett a Dunába vezető nyíltmedrű csapadékvíz elvezető csatornából évek óta vélelmezetten szennyvíz folyik a Dunába. Ez megerősítést nyert a Társaságunk akkreditált vízminőségvizsgáló laboratóriuma által vett minta 2021.03.23-i laboratóriumi eredményei alapján. Az akkor befolyó vízről megállapítható volt, hogy a bevizsgált víz híg kommunális szennyvíznek minősíthető.

Megítélésünk szerint két fő okból jelenhetett meg a jelzett Dunai csapadékvíz befolyásnál a szennyvíz. Egyrészt egyes belvárosi utcák még nem szétválasztott csapadékvíz és szennyvíz csatornái miatt, valamint a városi csapadékvíz hálózatra rákötött illegális szennyvíz rákötésekkel összefüggésben.

A városi csapadékvíz elvezető rendszerbe került kommunális szennyvíz forrásának megállapítása rendkívül összetett, bonyolult feladat, melyet Társaságunk az Önkormányzat bevonásával kíván elvégezni, valamint a megoldás kidolgozásában részt venni.

Megjegyezzük, hogy az elmúlt kb. 15 évben az Önkormányzat és a DMRV Zrt. összefogásával számos utcában történtek csatornaépítések, szennyvíz és csapadékvíz csatorna szétválasztások, hogy csatornabefogadói oldalról rendelkezésre állhasson mindkét gerinccsatorna.

A jövőben is fokozott figyelmet kívánunk fordítani a jelzett probléma megoldására az Önkormányzattal együttműködve a szükséges fejlesztések megvalósítása érdekében, a pályázati források lehetőségét folyamatosan kutatjuk.

DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŰ
ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2021.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2021.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
7:00 - 19:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Tisztelt Váci Lakosok!
captcha
* kötelező mezők