Figyelemfelhívás felhasználóknak felelős vízfelhasználásra

2024.07.09. Vissza a hírekhez

TISZTELT FELHASZNÁLÓINK!

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleménye szerint az Országos Tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig.

Az előrejelzések szerint Társaságunk szolgáltatási területén számottevő csapadék érkezésére továbbra sem kell számítani. Az elmúlt évek nyári csúcsidei tapasztalatai alapján Társaságunk szolgáltatási területén - különösen Pest vármegye alábbi településein - a következő időszakban a vízfogyasztás jelentős emelkedése várható:

  • Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu, Üröm, valamint
  • Acsa, Csömör, Fót, Erdőkertes, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház.

Jelenleg Társaságunk minden vízellátó rendszere üzemszerűen működik. Társaságunk minden személyi és technikai eszközét maximális kapacitással működteti a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében.

Azonban az aszályos időszakokban a vízfogyasztás a hőmérséklet emelkedésével hirtelen, ugrásszerűen megemelkedhet. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a megnövekedett fogyasztási igények a vízellátó rendszer fokozott igénybevételét okozzák. A fogyasztási igények további emelkedése, illetve esetlegesen előforduló műszaki meghibásodás esetén a rendszerben kritikus üzemállapot jelentkezhet, amely következtében lokálisan nyomásesés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

Fentiekre tekintettel, a szükségszerű vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése céljából - azaz annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson –, az alábbiakra hívjuk fel figyelmüket:

  • Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás)!
  • Csökkentsék a növényzet locsolására használt ivóvízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát!
  • Mellőzzék az ivóvízzel történő pormentesítést - utak, járdák locsolását!

Az ivóvízfogyasztás további növekedése esetén, a folyamatos ivóvízszolgáltatás minden felhasználó számára történő biztosítása érdekében - Társaságunk vízkorlátozás elrendelését lesz kénytelen kezdeményezni.

Együttműködésüket köszönjük!

DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŰ
ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Figyelemfelhívás felhasználóknak felelős vízfelhasználásra
captcha
* kötelező mezők