Séta a Duna alatt

2013.11.13. Vissza a hírekhez

Több százan sétáltak a Duna alatt

Nagy sikerrel zárult a DMRV Zrt. október utolsó hétvégéjére szervezett programja, melynek keretében idén második alkalommal nyitották meg a Nagymarost Visegráddal összekötő Duna alatti közműalagutat az érdeklődők számára. Több mint háromszázan vettek részt az extrém sétán, s haladtak át az 550 méter hosszú, alig 3 méter széles beton alagúton.

A mintegy 16 méter magas vízoszlop alatti izgalmas, szakember által vezetett látogatás alkalmával a visegrádi oldalon az alagút és a Bős-Nagymarosi vízlépcső építését feldolgozó tematikus tárlatot, a nagymarosi oldalon egy, a helyi élőkultúrát és állatvilágot bemutató rendhagyó tanösvényt tekinthettek meg a csoportok.

A nagymarosi vízlépcső-beruházás meghiúsulása után merült fel a közműalagút építésének ötlete, hogy valamiképpen hasznosuljon az a munka, amit a Duna elterelésével itt végeztek. Ahol most a folyó hömpölyög, ott akkoriban csak kiszáradt, sziklás folyómeder volt, abba vésték bele az alagutat, négy-öt méter mélyen mintegy húsz évvel ezelőtt. A regionális víziközmű-szolgáltató az alagútban futó vezetékekben ivóvizet ad Visegrádnak, illetve szennyvizet szállít a Duna jobb partjáról Nagymaroson át a váci szennyvíztisztító telepig. Emellett elektromos vezetékek és telefonkábelek is végigfutnak az alagút falán.

A Magyarországon egyedülálló víz alatti alagutat a DMRV Zrt. 2011. óta hagyományosan évente kétszer nyitja meg az előzetesen regisztrált érdeklődő csoportoknak. A szolgáltató természetesen jövő tavasszal is lehetőséget biztosít az extrém sétára, melyre érdemes időben regisztrálni a vízmű honlapján található elérhetőségeken.

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MAGYARORSZAG.HU

Elektronikusan intézhető ügyek a magyarorszag.hu oldalon

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
7:00 - 19:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Séta a Duna alatt
captcha
* kötelező mezők