Séta a Duna alatt

2013.11.13. Vissza a hírekhez

Több százan sétáltak a Duna alatt

Nagy sikerrel zárult a DMRV Zrt. október utolsó hétvégéjére szervezett programja, melynek keretében idén második alkalommal nyitották meg a Nagymarost Visegráddal összekötő Duna alatti közműalagutat az érdeklődők számára. Több mint háromszázan vettek részt az extrém sétán, s haladtak át az 550 méter hosszú, alig 3 méter széles beton alagúton.

A mintegy 16 méter magas vízoszlop alatti izgalmas, szakember által vezetett látogatás alkalmával a visegrádi oldalon az alagút és a Bős-Nagymarosi vízlépcső építését feldolgozó tematikus tárlatot, a nagymarosi oldalon egy, a helyi élőkultúrát és állatvilágot bemutató rendhagyó tanösvényt tekinthettek meg a csoportok.

A nagymarosi vízlépcső-beruházás meghiúsulása után merült fel a közműalagút építésének ötlete, hogy valamiképpen hasznosuljon az a munka, amit a Duna elterelésével itt végeztek. Ahol most a folyó hömpölyög, ott akkoriban csak kiszáradt, sziklás folyómeder volt, abba vésték bele az alagutat, négy-öt méter mélyen mintegy húsz évvel ezelőtt. A regionális víziközmű-szolgáltató az alagútban futó vezetékekben ivóvizet ad Visegrádnak, illetve szennyvizet szállít a Duna jobb partjáról Nagymaroson át a váci szennyvíztisztító telepig. Emellett elektromos vezetékek és telefonkábelek is végigfutnak az alagút falán.

A Magyarországon egyedülálló víz alatti alagutat a DMRV Zrt. 2011. óta hagyományosan évente kétszer nyitja meg az előzetesen regisztrált érdeklődő csoportoknak. A szolgáltató természetesen jövő tavasszal is lehetőséget biztosít az extrém sétára, melyre érdemes időben regisztrálni a vízmű honlapján található elérhetőségeken.

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
7:00 - 19:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Séta a Duna alatt
captcha
* kötelező mezők